nr. 1 De Kick-off

De Kick-Off! 

Dit is wel een heel bijzondere kick-off. Ja, ik voel een gezonde spanning; de kick-off van PRE-GO. In ieder geval start ik met enorm veel energie en enthousiasme. 

Voelt u ook nog steeds een gezonde spanning tijdens de kick-off voor een nieuw project met nieuwe uitdagingen? Of staat de auto-pilot wel eens aan?  

De start van een kick-off: opening en mededelingen. “Graag heten wij iedereen welkom…” Het is maandagochtend vroeg na het weekend. Oogleden knijpen bij de meeste nog een beetje toe, handen onder de hoofden, een non-verbale communicatie van jewelste barst los. Herkenbaar of bent u een inspirator tijdens een meeting en pakt u dit heel anders aan?  

Enige tijd geleden was ik op een meeting waar de groep in tweeën werd verdeeld. Twee teams begonnen gedurende 10 minuten met een strijd Pictionary; op een whiteboard tekenen en woorden raden. De woorden bleken de belangrijkste punten van aandacht te zijn voor de werkzaamheden. Het was leuk en hadden met lol met elkaar. Daarna volgde een energierijke en constructieve kick-off. Het werkt echt. Mensen presteren beter en veiliger als ze plezier hebben, zelf nadenken en niet alleen iets opgelegd krijgen. 

Wees creatief, werk met plezier, werk veilig. Succes! 

Erik van der Ende, PRE-GO Projects