Innovatie en Samenwerking voor Waterveiligheid in Nederland

Vandaag vond een inspirerende bijeenkomst plaats waar PRE-GO op uitnodiging van de Waterschappen aanwezig was.

Waterveiligheid is niet alleen een technische uitdaging, maar ook een samenwerking tussen overheden, waterschappen, bedrijven en onderzoekers. Innovatieve technologieën, zoals de inzet van ROV’s oftewel onderwaterdrones, kunnen van grote waarde zijn bij het monitoren van waterkeringen.

Een van de belangrijke vraagstukken van deze bijeenkomst was het opsporen van beverholen, die dijken kunnen verzwakken. Het beproeven van slimme manieren om dit veilig en effectief te doen, stond centraal. PRE-GO mocht met een ROV met Imaging Sonar een mooie bijdrage leveren door te laten zien hoe technologie kan helpen bij het snel en nauwkeurig in kaart brengen van potentiële risico’s, zonder de infrastructuur te beschadigen.

Onze ROV’s zijn in staat om moeilijk bereikbare plekken te inspecteren en vroegtijdig problemen te signaleren, wat bijdraagt aan veiligere dijken en waterkeringen. Door te investeren in innovatie en samenwerking blijven wij graag bijdragen aan de waterveiligheid van Nederland.

Wij danken de Waterschappen voor de gastvrijheid, goede gesprekken en inspirerende samenwerking op deze succesvolle dag.

In elk water een heldere blik. Veilig | Efficiënt | Snel inzetbaar
Vragen of interesse in onze diensten, bel 010 311 21 00.

beverholen opsporen